Website online zetten met FTP

FTP, is het meest gebruikte protocol om een website online te zetten. Veel website ontwerp programma's ondersteunen FTP. Wanneer u niet over een dergelijk programma beschikt dient u een Ftp-client te downloaden. Veel zijn gratis beschikbaar. Bijvoorbeeld "FileZilla".

Zorg dat u een FTP-account heeft aangemaakt op het regelpaneel (Plesk).

Het kan zijn dat dit al is gebeurd toen u het pakket aanvroeg. Zo niet, dan maakt u eenvoudig een account aan onder FTP accounts.

Wanneer u een FTP-account met gebruikersnaam en wachtwoord heeft, gaat u verder.

Hoe werkt uw site

Uw website bestaat uit een groep bestanden en mappen, en lijkt veel op uw Documenten Map op uw thuis computer. Alleen in dit geval kan iedereen op de wereld (sommige) van uw bestanden zien.

De bestanden in de map public_html, bevat de bestanden die zichtbaar zijn op uw website. Om een website online te zetten dient u dus de bestanden van uw computer te kopiëren naar deze map.

De startpagina dient een index bestand te zijn. Bijvoorbeeld index.htm, index.html, index.php, etc.. Is er meer dan een index bestand aanwezig dan kiest de server voor een van de bestanden.

Om problemen te voorkomen, plaats nooit meer dan een index bestand in een map.

Website online zetten

Gebruik nu uw FTP-programma met de FTP-gegevens om uw website online te zetten. De software zal eerst willen inloggen op uw Ftp-server. Hiervoor heeft het de volgende informatie nodig.

Host:
Dit is de FTP link tot uw website. Zeg dat u uw website benaderd via http://www.mijndomein.nl. Dan vult u hier in ftp://ftp.mijndomein.nl.

Gebruikersnaam:
Deze heeft u aangemaakt of verkregen van Agics.

Wachtwoord:
Geef hier het wachtwoord van uw FTP account in.

Poort:
Sommige applicaties vragen om een poort. Dit veld kunt u leeg laten.

Encryptie:
Agics ondersteund TLS. Echter sommige applicaties hebben problemen met het host-certificaat (een certificaat die afwijkt van uw domein). Mocht u problemen ondervinden kies voor Only use Plain FTP. Dit maakt een verbinding zonder TLS en voorkomt het probleem. Het updaten van uw FTP programma naar de laatste versie kan ook vaak helpen.

Als u succesvol bent ingelogd kopieert u simpelweg alle bestanden en mappen van uw website naar de public_html map op de FTP server. U kunt het standaard aanwezige index.htm bestand overschrijven.

Is uw hosting pakket net opgeleverd dan is het raadzaam om alle aanwezige index bestanden uit de public_html map te verwijderen. Anders kan het zijn dat uw website niet werkt.

De map public_html moet een index bestand bevatten! Anders is uw domein niet direct bereikbaar. Voor vragen, maak gerust een ticket aan.