Email automatisch configureren

Voor enkele mail clients ondersteunen we automatische configuratie. Dit is oa aan te bevelen voor Office 365 gebruikers.

Niet alle mail clients worden ondersteund. Werkt het niet, kies dan voor een handmatige configuratie.

Zorg er eerst voor dat de automatische configuratie aan staat.

• Twee instellingen zijn van belang:
    • SSL/TLS-certificaat voor e-mail. Kies hier het certificaat wat wordt gebruikt voor uw domein (dus niet een subdomein).
    • Autodiscover voor e-mail inschakelen moet aan staan.
  • Bevestig met OK en ga naar uw mail client.
  • Voeg een nieuwe account toe.
  • Geef het e-mail adres op. Als uw client wordt ondersteund zal er enkel om een wachtwoord worden gevraagd. Alle instellingen worden vervolgens automatisch gemaakt voor een IMAP verbinding.